Tacksägelse i Älvestads kyrka

Tacksägelsen är en offentlig kungörelse av dödsfallet. Prästen läser upp den avlidnes namn och ber en kort bön varefter kyrkklockorna ringer en stund. Tacksägelsen omfattar de avlidna som tillhört Svenska kyrkan.
Att som anhörig vara med vid tacksägelsen kan kännas värdfullt på flera olika sätt. Om man inte har andra önskemål hålls tacksägelsen i den avlidnes hemförsamling, i allmänhet vid gudstjänsten söndagen efter det att dödsfallet blev känt eller vid gudstjänsten söndagen efter begravningen. Du får besked om tidpunkten av prästen eller pastorsexpeditionen.

I dag har Annica och jag varit i Älvestads kyrka på högmässa, där prästen läste upp tacksägelsen över mamma och en tant till, och så var det konfirmation.  Det är ju inte nödvändigt att närvara längre, så som det var förr. Men jag kände att jag ville åka dit så Annica följde med.
Det bjöds på kaffe och tårta efteråt, som man kunde avnjuta antingen inne eller ute. Annica och jag satt utanför kyrkan  i solen….
Vi stannade till hos Britt och Holger en stund oxå. Sedan var vi in till Linköping för Annica var tvungen att lasta om pallar till sin bil. Det strulade så för henne då hennes bil inte var lika stor som den som pallarna stod på. Hon blev tvungen att försöka få plats med 2 pallar till på släpet och det fixade hon galant. Hon är så otroligt duktig att köra dessa stora bilar med släp och lasta med truck 😀

 

2 reaktioner på ”Tacksägelse i Älvestads kyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s