Livet går vidare

I dag är det redan tisdag den 8 maj….Vad fort dagarna går! Jag började jobba i går igen och nu blir det 4 dagar i veckan, 80%. Det var ganska skönt att komma igång igen, det var massor att göra och då finns det inte tid till att grubbla. Många hundar har blivet ormbitna nu när solen tittar fram. Dom är väldigt slöa efter vintern och hinner inte undan så lätt när en nyfiken hund kommer, och så hugger dom i försvar.

Det mesta är klart för begravningen, som blir den 16 maj. Begravningen kommer att ske i Älvestads kyrka och minnesstunden i Fornåsa församlingshem. Jag är glad att det blev den 16 för då är vi lediga dagen efter, det är Kristi himmelsfärdsdag då.
Mamma hade skrivet att det bara ska vara dom närmaste närvarande, så det hoppas jag folk accepterar.
Det fanns en lapp i hennes bibel som tog upp det som hon tyckte var viktigast, såå skönt.

Tänk på att skriva ner det NI tycker är viktigt!!! Man vet aldrig när tiden är inne, och det är så skönt för efterlevande att ha när allt känns så tungt ändå.. Jag har inte själv gjort det ännu men ska göra det….
Det finns några förtryckta formulär som man kan ladda ner , här kommer några Vita Arkivet som Fonus har, Livsarkivet som SBF (Sveriges Begravningsbyråer Förbund) har och Min sista vilja som Fondkistan har. Eller gör som mamma gjorde, skriv en lapp och förvara den så efterlevande vet var den finns.
Det är guld värt den dagen då det värsta händer.

I söndags var vi i Furulid, Motala Kyrkliga Brassband spelade. Det var nattvard oxå. Jag passade även på att tända ett ljus för min älskade lilla mamma. Det blev en trevlig stund med musik och så serverades kaffe efteråt 😉

Motala Kyrkliga Brassband på Furulid
Min man längst till höger

2 reaktioner på ”Livet går vidare

  1. Ja Pia livet går vidare, även sorgen och saknaden hittar sin plats i vardagen. Tyvärr så pratar vi inte så ofta om hur vi vill ha det efteråt…klokt gjort av din mamma att skriva ned sin önskan…något vi alla borde fundera över…/kram

    1. Jo så är det, saknaden och sorgen finns där men mamma har fått sin vilja och det gör väl att det känns lite lättare….
      Förstår inte varför det ska vara så svårt att ta sig i kragen och skriva ner hur man vill ha det. Jag ska göra det men det kommer så mycket ivägen hela tiden…..Men jag ska….
      Kram och hoppas du har det bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s