Vagel

Jag vaknade förra söndagen av att jag var så konstig i ögat, svullen och öm. Misstänkte att jag fått en inflammation, en vagel. På måndagen gick jag ut till apoteket och köpte Noviform 5%  http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19570129000017&DocTypeID=7  och smörjde morgon och kväll i ett par dagar sedan bara på kvällen. Det brukar gå över fortare med salvan. På onsdagen så hade jag fått  en varblåsa som gick hål och då blev det mycket bättre, fortsatte med salvan även på torsdagen. Nu är det bra igen.

Detta är hämtat från Vårdgaiden. 
Vagel kallas en inflammation i en talgkörtel på ögonlockets kant. Inflammationen bildas när det kommer in bakterier i körteln. Vaglar behöver oftast inte behandlas av läkare, men om besvären inte går över bör du kontakta din vårdcentral.   http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Vagel/

Noviform 5%

En reaktion på ”Vagel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s